Tjäna pengar på årets julklapp

Som bekant så utses varje år en tjänst eller produkter till årets julklapp. Nomineringen startade redan 1988 och sedan dess har en mängd prylar fått stå i rampljuset. Förra året (2016) utsågs VR-glasögonen till årets julklapp, en produkt som kostar en hel del pengar. I slutet av november månad redogörs vilken vara som blir årets julklapp och då gäller det att passa på. Genom att marknadsföra den utsedda produkten på bloggen, hemsidan eller sociala medier så kan man tjäna snabba pengar.

Årets julklapp 2017 blev elcykeln som kan kosta tiotusentals kronor. Mitt tips är att man skriver en lång och innehållsrik artikel om just elcyklar, djuplänka sen till flera olika elcyklar via annonsörer hos annonsnätverken. Något som också är mycket populärt är prisjämförelse, jämför priser på elcyklar och presentera materialet för besökarna.

Många butiker säljer årets julklapp

Eftersom årets julklapp ofta blir en storsäljare i butikerna så finns den tillgänglig i många olika butiker. Är det en relativt vanlig produkt så kan man räkna med att finna den nästan överallt.

Många butiker och företag är ansluta till annonsnätverk där de får hjälp av privatpersoner att öka sin försäljning. Det är just dessa annonsnätverk som är intressanta i det här sammanhanget.

Arbeta med flera olika butiker och företag

Årets julklapp 2016 var VR-glasögonGör lite efterforskning och se vilka företag som säljer produkten som blivit utsedd till julklappen för året. Se sen om alla finns med i annonsnätverket. Om så är fallet så bör man ansöka till dem alla såvida man inte redan ingår i ett samarbete.

Då man väl är godkänd så gäller det att skapa en spårningslänk som leder direkt till produkten. Det här sker via djuplänkning där man anger den exakta adressen som sedan omvandlas till en spårningslänk.

Många följare kan resultera i merförsäljning

Har man en kanal inom sociala medier med många följare så kan det bli en riktig guldgruva. Använd både bilder och text som beskriver produkten i fråga. Tänk på att tiden mellan november och jul är relativt kort, det gäller alltså att vara ute i god tid.

Som ovan beskrivet så var VR-glasögon årets julklapp 2016, de kostar allt från 100 kronor upp till många tusen kronor i handeln. De som marknadsförde årets julklapp förra året kunde alltså tjäna hundralappar på varje individuellt köp.

Julhandeln kan boosta inkomsterna

Trots att julhandeln endast pågår under en kort tid så är det en intensiv handel som omsätter mångmiljonbelopp. Utöver årets julklapp så finns det en mängd andra områden som kan marknadsföras.

Allt som egentligen krävs är att man tänker lite utanför ramarna, vad köper folk under julen? I de flesta hem står det en julgran och flera företag säljer julgranar online. Man kan skriva en artikel som jämför priser på julgranar och länka till de olika företagen.

Julklappstips är mycket uppskattat

Alla vet vi hur svårt det är att köpa julklappar till nära och kära. Att erbjuda sina besökare julklappstips kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Produkterna hämtas då från de butiker som är anslutna till annonsnätverken.

Det finns inga rätt och fel när det gäller julklappstips. Man kan helt enkelt tipsa om olika produkter som man själv skulle ge bort. Inkludera så många tilltänkta personer som möjligt – ”julklappstips till mamma”, ”tips på julklappar till pojkvännen” med mera.

Det handlas julmat för miljontals kronor

Ett annat stort område inom julhandeln är julmat, varje år handlas det mat för miljontals kronor. Det finns flera företag inom hemleverans av matvaror som är anslutna till annonsnätverken, ansök till dessa och tipsa sen besökarna om billig julmat.

Vad är ett annonsnätverk?

I texten här ovan utgår vi från att du har någorlunda goda kunskaper inom prestationsbaserad marknadsföring online. Det finns information att läsa om hur annonsnätverken fungerar på vår sida affiliatenätverk. En kortare beskrivning följer här nedan.

Ett annonsnätverk kan beskrivas som en samlingsplats för butiker och företag som vill nå ut till nya kunder. För att uppnå sina mål använder tar de hjälp av privatpersoner som bloggar, driver egna hemsidor eller är stora inom sociala medier. Privatpersonerna ansöker till de olika annonsörerna, då de blir godkända får de tillgång till marknadsföringsmaterial. Materialet som placeras på bloggen eller Instagramprofilen innehåller en unik länk som spårar trafiken.

När någon av besökarna eller följarna genomför ett köp så får bloggaren en ersättning i form av en fast summa eller en procentsats av köpet. Ett av de annonsnätverk vi rekommenderar är Adrecord som har fler än 240 annonsörer.

1 svar på ”Tjäna pengar på årets julklapp”

Kommentarer är stängda.