Dropshipping

Konceptet Dropshipping har funnits ett par år och blir allt mer populärt. En stor anledning är förmodligen att du kan arbeta vart du än befinner dig i världen. Dropshipping innebär att man säljer varor och produkter direkt från en grossist till slutkund. Man fungerar helt enkelt som en mellanhand och kan sätta sina egna priser.I dagsläget finns det inga svenska företag som erbjuder Dropshipping men det blir en allt mer populär sysselsättning för svenskar. En del privatpersoner och företag har arbetat med den här modellen under flera års tid.

Vill man börja med Dropshipping är det en fördel om man har en egen hemsida under ett eget domän. Det går dock att sälja ändå via t.ex eBay. Glöm allt vad lagerutrymme heter. Faktum är att du aldrig ens ser produkten du säljer då den går direkt från tillverkaren till slutkund.

Att nischa sig har flera fördelar

Dropshipping i SverigeInnan man inleder en karriär inom Dropshipping bör man ta sig en funderare på vad man egentligen vill sälja. Det bästa är om man kan nischa sig inom något. Kanske är det något nytt på gång i Asien som ännu inte nått Europa? En grundlig undersökning ger dig en stabilare grund att stå på.

Nätbutiker som säljer lite av varje och saknar ett tydligt fokus finns det redan gott om. Se till att hitta just din grej och kör sedan på det.

Sajten SaleHoo kan komma till användning när man ska hitta produkter inom det segment man valt. Här hittar man tusentals grossister och över 1,5 miljoner produkter. Hos SaleHoo hittar du också ett stort utbud av guider för att komma igång.

Det finns för övrigt en hel del svenska guider där det beskrivs hur man bör gå tillväga när man startar upp sin verksamhet.

Dropshipping – Både för- och nackdelar

Det finns fördelar såväl som nackdelar med Dropshipping. En tydlig fördel är att man slipper lagerplats och att handskas med logistik då grossisten skickar produkten direkt till slutkund. Just den här fördelen kan också vara en nackdel då man inte har kontrollen över i vilket skick produkten skickas eller om skador uppkommer.

Det gäller att ha ett nära samarbete med den eller de grossister man arbetar med vilket kanske inte alltid är så lätt.Med hjälp av WordPress och tillägget Woocommerce kan man starta upp en Dropshippingbutik utan någon större kostnad. Både WordPress och Woocommerce är gratis så det enda man behöver betala för är hemsidan med domän och webbhotell.

För att nå ut till nya potentiella kunder kan man använda sig av Facebook och eBay. Det är fullt möjligt att sätta upp en Facebook-shop där man marknadsför sina produkter. Att sätta upp en blogg som löper parallellt med butiken är också en idé, blogga om produkterna och länka till dem.