Tjäna Pengar Google Adwords

Att komma igång med att tjäna pengar på Google AdWords går rätt snabbt. Man behöver egentligen inte ens en egen hemsida eller blogg. Här nedan beskrivs hur det hela fungerar.Google har ett eget annonssystem som heter Adwords. Systemet används av ett oerhört stort antal företag och privatpersoner som vill synas högt upp i sökresultaten för olika sökord eller termer.

Varje sökning på Google resulterar ju som bekant i ett antal träffar, vissa sökord ger fler träffar än andra. De första resultaten som dyker upp och är prydda med ett litet grönt fält med texten Annons är Adwords-annonser.

När man klickar på dessa resultat så betalar företaget/personen som annonserar en viss summa pengar för besöket. Annonsägarna köper alltså trafik (besökare) till de hemsidor eller butiker de annonserar för.

Är det ett populärt sökord som Skor så kostar det annonsören mer när någon besöker sidan via annonsen. Vice versa gäller förstås om sökordet inte är lika vanligt förekommande.

Eftersom Google används dagligen av miljoner människor så är det förstås av yttersta vikt att ligga högt upp i resultatlistan med sin butik eller hemsida när folk söker efter något som man erbjuder.

Tjäna pengar på Google AdWords utan egen blogg eller hemsida

Tjäna pengar på Google Adwords med AdrecrodDet finns möjlighet att också tjäna pengar på Google Adwords även om man inte har en butik som säljer produkter. Man arbetar helt enkelt som en mellanhand mellan annonsörer och Google Adwords. Man behöver inte heller en egen hemsida eller blogg.

Hos annonsnätverket Adrecord finns det flera annonsörer som tillåter SEM (Search Engine Marketing). Du som affiliate får lägga upp deras annonser på Google Adwords och i andra sökmotorer och tjäna pengar då någon av besökarna genomför ett köp eller startar en prenumeration.

Låt oss säga att du skickar 100 besökare till en annonsör via din Adwords-annons och 3 av dessa genomför köp som resulterar i en total provision på 500 kronor. Varje klick på Adwords-annonsen har då kostat 500 kronor/100 klick = 5 kronor. Betalar du 2 kronor per klick så har du tjänat 3 kronor per förmedlad besökare.

Använd Googles verktyg för att hitta sökord

Som beskrivet ovan i texten så kostar sökorden olika mycket beroende på hur populära de är. Man ska således hitta billiga sökord som ändå är relevanta för den produkt eller annonsör man förmedlar via sin annons.Google Adwords har en mängd smarta verktyg där man kan hitta sökord och samtidigt se vad dessa kostar. Här finns också statistik över populära sökord.

Viktigast med den här typen av marknadsföring är att verkligen se till att den annonsör man vill annonsera för tillåter SEM. Det är inte alla som är intresserade av den här typen och det framgår under varje annonsörs villkor och regler. Bryter man mot dessa riskerar man att bli avstängd och alla intäkter går förlorade.