Gratis Hemsida

En gratis hemsida kan vara ett alternativ om man inte vill köpa ett eget domän. Det finns många aktörer att välja mellan idag och några av dem beskrivs här nedan. Har du ett bra namn som du skulle vilja registrera? Testa om namnet är ledigt här nedan.

Fördelen med en egen hemsida eller blogg är att man själv bestämmer över innehållet och funktionerna. Det kostar inte heller mer än ett par hundralappar om året för både domän och webbhotell. Om man avser ansöka till annonsnätverk och samarbeta med annonsörer är det betydligt enklare med en blogg på ett eget domän.Alternativet är att man använder sig av en av alla de färdiga lösningar som finns tillgängliga. Här kan man sätta upp en gratis hemsida på bara ett par minuter. Ett av dessa alternativ är Webnode som i dagsläget har fler än 22 miljoner användare.

Gratis hemsida hos Webnode

Gratis hemsida hos WebnodeHos Webnode kan man starta en gratis hemsida avsedd för antingen personligt bruk eller för sitt företag. Här finns också möjligheten att öppna en nätbutik med bara några klick. Det finns ett enormt utbud av mallar att välja mellan (se mallar). Vill man designa själv så har Webnode utvecklat en enkel drag-and-drop-funktion som alla kan använda.

Hemsidan eller bloggen är mobilanpassad vilket är en stor fördel då allt fler surfar på nätet via mobila enheter. De första 30 dagarna är helt gratis och därefter betalar man så lite som 49 kronor i månaden för sin sida eller blogg. I priset ingår eget domän (www.minsida.se), webbhotell med 500 MB och en egen e-postadress.

Tjänsten inkluderar stöd för SEO

En annan fördel med en gratis hemsida hos Webnode är att deras system inkluderar stöd för sökmotoroptimering (SEO). Det genereras automatiskt smarta URL-adresser och sajtkartor. Det här är något som Google arbetar mycket med då det kommer till ranking och indexering av sidor i sökresultaten.Den färdiga sidan innehåller inte heller någon reklam som så många gratistjänster gör. Du styr helt och hållet själv över innehållet.

För så lite som 59 kronor i månaden kan driva en egen nätbutik med en mängd finesser. Också här finns en mängd färdiga mallar att välja mellan. Butiken har ett inbyggt betalsystem via PayPal och automatiserad produktimport och export. Det ingår dessutom integrerade portaler för prisjämförelse.

Gratis bloggtjänster

Är man inte intresserad av att betala några pengar för en blogg på eget domän så finns det gratis bloggtjänster. Nackdelen med de här tjänsterna är att de ofta är fyllda med reklam som man inte själv kan styra över. Man går alltså miste om reklamintäkterna. Här nedan följer de mest populära bloggtjänsterna;

Bloggo – Starta en egen blogg helt gratis.

Bloggplatsen – Även här kan starta en egen blogg helt utan kostnad.

Blogg.se – Nordens största bloggportal där man kan sätta upp en egen blogg.

Nouw – Start en egen blogg kostnadsfritt redan idag.