Fler Besökare

För att få fler besökare till sin blogg eller hemsida så krävs det att man lägger ner en del tid. Alternativt köper man nya besökare via annonser på Google eller sociala medier. Så fort man startat upp en ny hemsida eller blogg så börjar jakten på läsare. Hur gör man då för att få fler besökare?

Konkurrensen om besökarna är rätt tuff idag. Alla som driver en blogg eller hemsida är förstås intresserade av att få fler besökare, vilket i sin tur kan leda till mer intäkter. Det finns en del tricks man kan använda sig av för att få fler besökare. Till att börja med kan använda sig av Sociala Medier (Facebook, Twitter, Instagram).Börja med att lägga in en Gilla-knapp under varje inlägg. Det finns en mängd tillägg för WordPress som behandlar ämnet Sociala Medier. När besökarna gillar inläggen får man också en viss statistik över vilka inlägg som fungerar bäst och man kan bygga vidare på dessa.

Fler besökare genom delaktighet i bloggen

Se till att dina besökare kan kommentera inläggen och var själv delaktig i diskussionerna På så vis skapar man en nära relation med sina läsare vilket förmodligen leder till att de kan rekommendera din blogg till sina vänner.

Relevanta titlar och nyckelord

Se till att inläggets titel är relevant för innehållet och se också till att få med ett gäng taggar (nyckelord) innan du publicerar. Försök att få med så unika ord som möjligt. Taggarna indexeras av Google och kan ge dig nya besökare efter hand.

Ett gammal knep är att kommentera andras bloggar. När du gör det så se då också till att fylla i adressen till din egen hemsida eller blogg om det är möjligt. Skriv vettiga kommentarer som godkänns. Börjar man spamma med meningslösa och korta meningar bara för att få med en länk så är man helt ute och cyklar.

Skriv intressanta inlägg

Skriv unika och intressanta inlägg. Vad man äter till frukost eller vad man ämnar bära för kläder för dagen är ganska ointressant läsning. Det finns stor risk att man tappar följare som man inte får igen. Uppdatera bloggen med genomtänkta och relevanta inlägg 4-5 gånger i veckan istället för 7 korta och innehållslösa inlägg om dagen.

Man måste vara medveten om att det tar tid att bygga upp en blogg med många följare. Det kan ta månader eller kanske år beroende på vad man bloggar om. Ge inte upp efter en månad när det ännu inte finns några följare. Tänk långsiktigt, varje ord du skriver är en byggsten.

Nätverka med andra bloggare inom samma inriktning

Det krävs mycket nätverkande för att få nya följare. Bloggar man om populära ämnen så kanske man måste lägga halva tiden bara på att nå ut till nya människor. Länka till andra bloggar som du tycker är bra och försök inleda ett samarbete.

Vissa bloggare har uppnått framgång genom att provocera och skriva upprörande inlägg. Det är inte rätt väg att gå. Man vet aldrig vem som läser det man skriver och det är svårt att sudda ut något som hamnat på nätet.

En bra design kan ge fler besökare

Se över bloggens design, de flesta lämnar bloggen omedelbart om det är skrikiga färger, massa popup-annonser eller om det ser rörigt ut. Ljusa färger fungerar alltid och undvik mörk bakgrund med vit text. Kanske är det dags att köpa ett stilrent tema designat av ett proffs?

Ange bloggen i signaturen när du skickar e-post

Skickar du mycket e-post så kan det löna sig att lägga till bloggadressen i signaturen. I stort alla e-post-klienter har en signaturfunktion där man anger sitt namn istället för att fylla i det varje gång man skriver ett nytt meddelande. Lägger du in adressen till din blogg här så syns den för alla som tar emot e-post ifrån dig.

Få fler besökare genom att byta länkar

Fler besökare genom länkbytenByt länk med andra bloggar. Ju fler som länkar till din blogg desto större är chansen till fler besökare. Länkbyten kan dock vara lite känsliga så se till att sköta det snyggt. Plocka aldrig bort någons länk från din blogg så länge den andra bloggen länkar tillbaka.

Länkkataloger var populära förr men deras betydelse idag är tveksam. Det finns iallafall ett par stycken man kan lägga in sin blogg eller hemsida hos – www.svenskalänkar.com, www.svenskasajter.com, www.1000länkar.com och www.infoo.se.

Topplistor och sociala medier

Att lägga till sin blogg i en topplista kan också vara ett bra sätt att synas mer. Det finns faktiskt en del topplistor som är riktigt stora och där de största bloggarna är med. Två av dessa är Bloggportalens Topplista och Modebloggare – Bra för dig som inriktar dig mot kläder och mode. En enkel Google-sökning på ”Topplista bloggar” ger fler topplistor man kan ansluta till.Som beskrivet längre upp i texten så är Sociala Medier ett bra sätt att nå ut till nya potentiella besökare. Facebook och Twitter är ju förstås två av de stora giganterna. Det finns dock andra medier som också är användbara som Reddit och StumbleUpon. De är portaler där man delar information och genom att dela utvalda intressanta blogginlägg kan det ge nya besök.

Hitta din målgrupp

Det viktigaste som gäller när man är på jakt efter nya läsare är att man hittar rätt målgrupp. Bloggar man om träning så ska man söka sig till människor som är intresserade av träning. Tusen följare som delar samma intresse är bättre än tiotusen vars intressen är helt andra.

1 svar på ”Fler Besökare”

Kommentarer är stängda.