Lyckas som Affiliate

Att lyckas som affiliate (marknadsförare, återsäljare) är inte helt lätt alla gånger. Det krävs mycket arbete och tid inledningsvis för att lägga grunden till framtida inkomster. Avser man leva på sina inkomster från internet så får man betrakta det som ett heltidsarbete. Tålamod är en viktig egenskap, man kan inte räkna med några större inkomster i början. Affiliatemarknadsföring på nätet är full av konkurrens och oavsett vad man väljer att inrikta sig på så kan man räkna med att någon annan redan är där.

För den sakens skull så är loppet inte kört, det finns ALLTID marknadsandelar att plocka. Inriktar man sig på ett stort område som mode eller skönhet så är förstås konkurrensen betydligt tuffare än en smalare nisch, men här är kakan desto större.

Att lyckas som affiliate tar tid

Lyckas som affiliate inom modeLåt oss säga att du startar en blogg eller hemsida inom mode och bloggar om kläder och modedesign. Du använder dig av modebutikerna hos de annonsnätverk du är ansluten till och skriver nyheter och information om höst- och vårmoden.

Inledningsvis kommer det att gå trögt såvida du inte redan byggt upp en skara med läsare sedan tidigare. Annonserna kommer på sin höjd generera ett par kronor om dagen eller i veckan. Redan här är det många som går bet och ger upp.

Om du istället är fullt inställd på det här resultatet redan från början så har du kommit en bra bit på vägen att lyckas som affiliate. Fortsätt att bygga upp sidan med relevant information för dina läsare och uppdatera ofta med nyheter.

Hur man än vänder och vrider på det så behöver vi alla kläder, och handeln på nätet ökar lavinartat för varje år. De stora klädkedjorna känner alla till men det finns förstås också många mindre märken som inte är lika kända. Många av dessa finns bara online vilket kan vara en fördel.

Att inrikta sig endast mot de stora aktörerna är både bra och dåligt. Fördelen är att just att de är stora och har bra rykte. Nackdelen är att de är stora och har bra rykte, folk känner till dessa så pass väl att de besöker deras hemsidor direkt utan att gå omvägar.

Hittar man ett klädmärke eller en klädbutik som inte än nått den stora skaran så kan det vara fördelaktigt.

Tänk på hur du presenterar produkterna

När man ska lägga ut reklam för kläderna så gäller det att göra det på ett smart och inbjudande sätt. Ingen är intresserad av att besöka en blogg eller hemsida som till största delen är fylld med annonser och inte innehåller någon information. Inte heller Google är speciellt intresserad av sådana här sidor.

Recensioner går alltid hem, många vill veta vad andra tycker innan de köper produkter på nätet. Köp hem klädesplagget själv och ta egna bilder, på så vis blir det också mer personligt.

Framhäv både för- och nackdelar på ett positivt sätt. Sätt dig in i läsarens huvud, skulle du själv vilja köpa plagget efter vad du läst i texten?

Bloggar du så se till att skriva en inbjudande titel på inlägget, enbart produktens namn är ganska meningslöst då det redan finns på Google i ett antal upplagor. Ordet Recension lockar alltid läsare. Se också till att tagga inlägget med ord från texten, försök att hitta unika ord som ingen annan använder.

Använd bilder som beskriver produkten

Bilder är också lönsamt, en bild säger mer än tusen ord. Har man komponerat ihop en lång recension om ett plagg med bara text blir det ganska tråkig läsning. Lägg in lite bilder på utvalda ställen som bryter av.Som beskrivet tidigare så är ju modebranschen en jätteindustri som omsätter miljardbelopp och konkurrensen är oerhört hård. Men just dessa faktorer innebär att om man lyckas plocka en del av kakan så är den betydligt mer värdefull.

En nischad inriktning ger kanske bättre resultat snabbt men kak-delen här är också mycket mindre. Det är upp till en själv var man vill lägga ribban. En liten bransch kräver aningen mindre arbete men ger samtidigt också en mindre utdelning. En stor bransch är fylld till bredden av konkurrens men ger en god utdelning om man lyckas som affiliate.