Snabba pengar

Snabba pengar är ett intressant begrepp för hur snabbt är egentligen snabbt? Siktar man på att tjäna pengar samma dag, eller redan efter ett par minuter? Det finns en del sätt att tjäna snabba pengar på internet, men det krävs alltid någon form av motprestation. Här nedan har vi satt ihop en lista som visar 10 sätt att tjäna snabba pengar. Tänk på att det inte finns några garantier för att tjäna pengar, informationen bör uppfattas som vägledande.

Tjäna snabba pengar på dina kunskaper

Besitter du en kunskap inom något område så bör du utnyttja den. Är du duktig på att skriva så finns det tusentals jobb som ger snabba pengar. Konkurrensen om topplaceringarna på Google bara ökar, samtidigt blir sökmotorn allt smartare.

Idag räcker det inte med starta en hemsida, luta sig tillbaka och invänta besökarna. En av de stora faktorerna som avgör placeringen på Google är innehåll. En hemsida eller blogg med mycket innehållsrikt material uppnår bättre resultat.

Det är här du kommer in i bilden. Både privatpersoner och företag är på ständig jakt efter duktiga skribenter som kan leverera bra texter.

Som skribent arbetar du på dina egna villkor

Tjäna snabba pengar som content writerSåvida du inte sätter upp en egen deadline så är skrivaryrket väldigt fritt. Många skribenter (content writers) arbetar med skrivandet på sin fritid. På så vis kan de dryga ut månadslönen med extrainkomster.

Man behöver förstås inte befinna sig i Sverige för att skriva på svenska. Med hjälp av en dator och en internetuppkoppling kan hela världen vara ens arbetsplats. Varför inte arbeta från varmare breddgrader istället?

Som skribent finns det goda möjligheter att tjäna snabba pengar. När man väl kommer in i skrivandet brukar det flyta på och orden rasslar fram i snabb takt. Ett mindre jobb som ger 1000 kronor i ersättning kan man lätt beta av på en kväll eller förmiddag.

Bra lön som content writer

Om man skriver riktigt bra texter så kan man tjäna 1 krona eller mer per ord. Producerar man 5-10 innehållsrika texter på 2000 ord eller mer i månaden så kan man tjäna bra med pengar.

Enkla texter utan någon direkt förkunskap ger vanligtvis runt 20 öre per ord. Skriver man texter inom ett område där aktiva efterforskningar krävs så kan man räkna med 30-50 öre per ord.

Så tar du betalt för ditt arbete

I de flesta fall får man betalt för sitt arbete efter att det levererats. Om man är ute efter förskottsbetalning så vill uppdragsgivaren ofta se ett utkast av materialet för att kunna bedöma kvalitén. Vanligtvis fakturerar man personen eller företaget som beställer materialet.

Att registrera sig för f-skatt tar ett par minuter och de flesta skribenter är egna företagare. Vill man inte arbeta genom egen firma så finns det företag som tar hand om hela processen. Tänk dock på att de tar en viss procent på fakturabeloppet.

Här finns jobben för skribenter

Om det rör sig om arbeten med en ersättning på 50 kronor upp till 1000 kronor så är 50-lappen ett alternativ. Här kan man tjäna snabba pengar genom att skriva kortare texter.

För större arbeten så kan vi tipsa om Content Central som ansluter till många stora företag. Sidan erbjuder möjligheter som att lägga upp eget material och sätta egna priser på jobben.

Alla kunskaper är värdefulla

Är man inte duktig på att skriva så finns det annat man är bra på, alla är vi duktiga på något. Det efterfrågas kunskaper inom de flesta områden idag. En del färdigheter kan inte beskrivas i ord, de måste uppvisas. Det för oss in på tips nummer två – att tjäna snabba pengar på sociala medier.

Sociala medier kan vara en guldgruva

Facebook, Twitter och Instagram är alla sociala medier som vi spenderar tusentals timmar på. Har man lyckats bygga upp en trogen följarskara i något av medierna så finns det riktigt goda chanser att tjäna snabba pengar.

Företag är i stort behov av att nå med sina produkter och en av de viktigaste kanalerna är just sociala medier. Personer med många följare kan utan problem börja tjäna pengar redan idag.

Hur man tjänar pengar på sociala medier

Snabba pengar med AdrecordTill största delen kommer pengarna från reklamintäkter. Du gör reklam för en produkt och får ersättning då någon av dina följare köper produkten. För att göra det enkelt för sig ansluter man till ett av alla annonsnätverk, här är ett hett tips Adrecord.

Då man registrerat sig i annonsnätverket är nästa steg att ansöka till de annonsörer man vill arbeta med. Det finns ett enormt utbud inom flera olika kategorier. När man väl är godkänd hos annonsören kan man hämta sina spårningslänkar.

Spårningslänkar spårar trafiken till annonsören

Alla annonsnätverk använder sig av spårningslänkar som registrerar vart trafiken kommer ifrån. Länken brukar ofta innehålla annonsnätverkets namn och en rad siffror och bokstäver.

När någon av dina följare genomför ett köp via spårningslänken så får du provision på köpet. Annonsörerna bestämmer själva hur stor provisionen är, ibland är det en fast summa och andra gånger en procentsats.

Observera att det finns annonsörer som inte godkänner annonsering på sociala medier. Bryter man mot reglerna så riskerar man avstängning. Arbeta endast med de annonsörer vars regler inte strider mot den här typen av marknadsföring.

Inled egna samarbeten med företagen

Om man vill marknadsföra produkter från ett företag som inte är anslutet till ett annonsnätverk så får man ta saken i egna händer. Kontakta företaget och presentera dig själv och dina önskemål.

Är man stor nog inom sociala medier så blir man själv kontaktad av företag som vill nå ut. Se då till att samarbetet känns bra för både dig och företaget. Inte minst gäller också att ta till vara på följarna, tvinga inte på dem produkter som inte är relevanta för din inriktning.

Att nischa sig kan öka intäkterna

Många inriktningar är idag mättade inom sociala medier, försök istället hitta en bra nisch. Är du duktigt på något unikt så finns det fina möjligheter att slå sig fram här.

Har man mycket kunskap inom exempelvis byggnation så finns det en stor målgrupp att nå ut till. Starta en Facebook-sida med snickartips så får du snabbt ett stort antal följare.

Anslut sen till annonsörer inom det här området och marknadsför olika produkter som verktyg och byggmaterial. Man behöver alltså ingen hemsida eller egen blogg för att lyckas tjäna snabba pengar inom sociala medier.

Snabba pengar som affiliate

Att arbeta som affiliate kan vara en väg till att tjäna snabba pengar. Det krävs dock att man har en etablerad kanal inom sociala medier eller en relativt välbesökt hemsida. Som affiliate marknadsför man andra företags produkter eller tjänster och få provision då man förmedlar köp.

De flesta arbetar idag genom annonsnätverk där de marknadsför produkter från annonsörer. Det finns dock många andra områden man kan verka inom. Håll ögonen öppna när du surfar runt på nätet och leta efter flikar som heter ”affiliate” eller ”partnerprogram”. Alla sajter och företag är inte anslutna till annonsnätverken.

Tänk utanför ramarna

Om man ska lyckas tjäna pengar som affiliate så får man ofta tänka lite utanför ramarna. Har man ingen hemsida eller blogg att använda sig av så kan sociala medier fungera. Använd din unika affiliate-länk och tipsa dina följare om olika sidor eller produkter. Försäkra dig först om att företaget du marknadsför tillåter att man använder sociala medier.

Fundera lite över vad som är populärt just nu, är det någon ny produkt som blivit en fluga? I skrivandets stund närmar sig julen och då är folk på jakt efter julklappar. Man kan tjäna pengar som affiliate genom att tipsa om årets julklapp.

Hur mycket kan man tjäna?

En vanlig fråga som ofta dyker upp i sammanhanget är hur mycket man kan tjäna som affiliate. Svaret är ganska enkelt – Allt från ingenting till hur mycket som helst. Det beror helt och hållet på hur bra man lyckas. En välbesökt blogg har förstås betydligt större chans att tjäna mer pengar jämfört med en blogg med få besökare.Ska man vara helt uppriktigt så är det fel att beskriva affiliate-jobbet som ett sätt att tjäna snabba pengar. Faktum är att de krävs en hel del arbete innan man uppnår några betydande summor. Till en början kan man tjäna lite extrapengar vilket kanske ger blodad tand.

Affiliatemarknaden är enormt stor

De flesta som ger sig in på affiliatemarknaden börjar med annonsnätverk. Det är ett relativt enkelt upplägg och man marknadsför produkter från välkända annonsörer. Man ska dock inte vara rädd för att vidga sina vyer, det finns tusentals andra företag som har återförsäljarprogram.

De stora jättarna Microsoft och Amazon har egna affiliateprogram där man kan tjäna pengar på att sälja produkter. Hos Amazon kan man även starta en egen webbshop utan förkunskaper. Välj vilka produkter du vill sälja och tipsa sen dina besökare om butiken.

Köp billigt och sälj med vinst

Blocket, Tradera och eBay är rena guldgruvor om man använder dem på rätt sätt. Det finns flera artiklar på nätet som beskriver personer vars huvudsakliga uppgift är att köpa och sälja prylar. Många använder sig enbart av Blocket medan andra kombinerar alternativen.

Är man insatt inom något produktområde så är det lättare att uppskatta priserna. Man har då också möjlighet att pruta ner priset till en nivå som gör att man kan sälja vidare med vinst. Ett annat alternativ är att man köper produkter i sämre skick, renoverar upp dem och sen säljer vidare.

Att köpa från eBay och sälja på Tradera

Den amerikanska köp/sälj-sajten eBay erbjuder ett enormt stort utbud av prylar vilket öppnar för möjligheten att göra fina klipp. Det finns prylar vars värde inte är speciellt högt i USA, men desto högre i Sverige. Hittar man dessa så bör man slå till, såvida fraktkostnaden inte är skyhög så kan man få ut en bra vinst.

Som beskrivet ovan så kan man kombinera olika annonsmarknader. Varför inte köpa in billigt från eBay och sen auktionera ut prylarna på Tradera? Om man inriktar sig mot ett visst område så kan man utveckla verksamheten på sikt. Kanske en tillhörande hemsida, eller en egen butik?

1 svar på ”Snabba pengar”

Kommentarer är stängda.