Affiliate Shop

En Affiliate Shop fungerar som en e-butik fast utan krångel med betalsystem och frakter. Man styr helt och hållet själv över sortimentet och antalet produkter. Att sätta upp en Affiliate Shop är inga större svårigheter och det beskrivs mer i detalj här nedan.Som affiliate (partner) arbetar du åt butiker och företag med att marknadsföra deras tjänster och varor. Vanligtvis sker det genom ett affiliatenätverk. När någon av dina besökare klickar sig vidare via dina affiliatelänkar till butiken eller företaget i fråga och genomför ett köp får du en förutbestämd provision. Provisionen är en procentsats av köpet eller ett fast belopp.

Man kan ta det här konceptet till en mer detaljerad nivå och marknadsföra enskilda produkter från butiken. Man skapar alltså en Affiliate Shop.

Funktionen att djuplänka till enskilda produkter finns hos de flesta affiliatenätverk och man kan i princip bygga upp en liten butik på det här sättet, det kommer dock ta väldigt lång tid om man avser inkludera många produkter.

Datafeedr – Ett verktyg för att starta en egen Affiliate Shop

Starta en Affiliate Shop med DatafeedrDet finns en en teknisk lösning som heter Datafeedr, systemet arbetar med 36 affiliatenätverk över hela världen som tillsammans innehåller över 13 000 enskilda butiker och företag. Det totala antalet produkter uppgår till hela 380 miljoner stycken.

Med hjälp av Datafeedr kan man sätta upp en Affiliate Shop som innehåller upp till 100 000 enskilda produkter. Systemet arbetar helt per automatik och uppdaterar butiken med nya produkter samt rensar bort utgångna.

Datafeedr inkluderar de stora svenska affiliatenätverken och alla de butiker som finns i dessa. Du får tillgång till precis alla de produkter som finns tillgängliga.

Kombinationen WordPress och Datafeedr kan ge dig en hel butik med utvalda produkter på nolltid och du behöver aldrig tänka på retursedlar eller fraktkostnader. Du fungerar nu som en mellanhand likt Dropshipping, men utan krångel eller problem.

Datafeedr integreras med WordPress

Datafeedr kan integreras med vilken WordPress-blogg som helst, det behöver inte resultera i en hel butik. Driver du en blogg om träning kan du skapa en sida och där sätta upp en liten mini-butik med produkter från t.ex Gymgrossisten.

Vid en första anblick kan Datafeedr verka lite krångligt men man lär sig fort. Det finns dessutom en mängd videoguider som beskriver hur man går tillväga från start. Importen av produkter sker via ett WordPress-tillägg som man får tillgång till då man ansluter till Datafeedrs system.Möjligheterna är oändliga och tänker man lite ”outside the box” kan man skapa fantastiska butiker som i stort sett sköter sig själva. De sista orden där var en sanning med modifikation, man måste förstås arbeta aktivt med att driva trafik till sidan.

Med hjälp av ett snyggt WordPress-tema kan man förvandla en vanlig blogg till ett mästerverk, ett professionellt designat tema ger också ett bättre helhetsintryck.