Hemsida

Att sätta upp en egen hemsida eller blogg är inga svårigheter och det tar inte heller någon längre tid. Faktum är att man kan komma börja bygga på sin sida bara ett par timmar efter det att man köpt sitt domän.

Det finns förstås en hel uppsjö med webbhotell på nätet och vilka som är bra eller mindre bra är en smaksak. För att göra det så enkelt som möjligt så utgår vi från svenska Loopia där man kan köpa både webbhotell och domän.Innan man köper sitt domän bör man fundera lite på inom vilket område man ska nischa sig. Planerar man att sätta upp en sida som handlar om smink så kan det vara bra att få med ordet smink redan i domännamnet.

Fundera ut ett bra namn som både inkluderar ordet och beskriver sidans innehåll. Testa flera alternativ som www.sminksidan.se eller www.sminktips.com. Om möjligt så försök också hitta ett namn som är relativt kort och ”catchigt”, ett namn som folk lätt kan minnas.

Hemsida med tillhörande webbhotell

I samband med köpet av sitt domän bör man också köpa med ett webbhotellspaket. I skrivandets stund kostar Loopias billigaste lösning 84 kronor i månaden och då får man utrymme så att det räcker och blir över.

Då man betalt för domänet och webbhotellet är det dags att sätta upp sidan. Hos Loopia finns ett verktyg som heter Sitebuilder där man lätt kan skapa en sida efter eget val. Man kan också använda sig av färdiga mallar.

Många använder sig idag av WordPress

WordPress är ett annat alternativ som är att rekommendera. Här finns det oändliga möjligheter att utveckla sin hemsida med olika tillägg och teman. WordPress är också världens största bloggplattform som används av miljoner människor världen över.

Hemsida med WordPressMed hjälp av WordPress kan man sätta upp en hemsida, blogg eller en webbutik på nolltid. Här finns många tusentals färdiga mallar att välja mellan. För att sätta upp en sida med WordPress klickar du helt enkelt på WordPress i menyn till höger i Loopias kundzon.

Ange det tilltänkta namnet på sidan, välj sen ett användarnamn och lösenord och fyll i din e-postadress. Resterande information är ofta förifylld så du behöver bara klicka på knappen Installera och det är klart.

WordPress erbjuder en värld av möjligheter

Då installationen är färdig får du möjlighet att logga in på din sida och därefter börjar det roliga. WordPress erbjuder nästintill oändliga möjligheter med alla de tusentals teman och tillägg som finns tillgängliga. Det finns en stor mängd guider på nätet som beskriver hur man kan bygga sin sida på olika sätt. Det kan dock vara roligare att testa sig fram.

Köp ett professionellt tema och spara tid

WordPress förinstallerar ett par färdiga teman man kan använda sig av och det finns hundratals fler som är helt gratis. För att ge intrycket av en seriös hemsida bör man lägga lite pengar på att köpa ett snyggt tema.

Det finns en mängd sidor som säljer WordPressteman och två av de största är Templatemonster och Themeforest. Oavsett vilken inriktning man vill arbeta efter så finns det ett tema som passar som handen i handsken hos dessa.

Skapa en egen hemsida med n.nu

Bortsett från Loopia så finns det en mängd andra aktörer på marknaden inom hemsidor. En av dessa är n.nu där man kan sätta upp en sida på ett par minuter. De första 30 dagarna är helt gratis, därefter kostar tjänsten så lite som 41 kronor i månaden.

Det finns flera intressanta fördelar med n.nu och en av dessa är deras poängsystem. Man samlar poäng genom att blogga, ladda upp bilder och få folk att gilla sidan på Facebook med mera. Ju fler poäng man samlar desto fler dörrar öppnar sig.

Många poäng ger fler inlänkar

Länkar till ens hemsida eller blogg är en viktig faktor för att nå placeringar på Google. Hos n.nu får man automatiskt fler inlänkar ju fler poäng man har. Den första länken får man redan vid 70 poäng. Därefter kan sidan bli inkluderad i både länkkataloger och topplistor i takt med att man samlar nya poäng.

Ett stort antal lediga namn

Alla som har registrerat domän vet hur svårt det är att hitta bra domännamn. Inte sällan får man göra avkall på det tilltänkta namnet och köra på ett alternativt. En annan fördel med n.nu är det fortfarande finns många bra namn lediga.

Fundera ut en produkt som är populär just nu och testa här ovan om namnet är ledigt. Om så är fallet kan du registrera namnet med en gång och sedan bygga upp en sida kring ämnet. Länka till den nya sidan från befintliga sidor som du äger och försök samla så många poäng som bara möjligt.

Starta affiliateverksamhet redan idag

En hemsida hos n.nu fungerar som vilken annan sida som helst. Du kan lägga in affiliatelänkar och Adsense-annonser precis som vanligt. Då registreringen går blixtsnabbt så kan man vara igång redan på ett par minuter med sin nya sida.När du fått upp information om det tilltänkta ämnet kan du ansöka om medlemskap i de annonsnätverk som finns på marknaden. Anslut till annonsörer som är relevanta för ämnet och börja sen lägga in länkar till produkter. Ett gott är att man nischar sig inom något ämne och sen djuplänkar till enskilda produkter i annonsörens sortiment.

Många är intresserade av recensioner och det är något man bör ta fasta på. Skriv meningsfulla och givande recensioner om olika produkter och använd länkar i texten. Låt också dina besökare få kommentera recensionerna och ge sina egna åsikter, det skapar en mer levande sida.