Tjäna pengar på domäner

Att lyckas tjäna pengar på domäner är inte det lättaste, men det finns de som lyckas. Med lite fantasi kan man hitta riktigt bra domäner som sen kan säljas.

Handeln med domäner (www.minsida.com) var mycket populär för ett par år sedan. Trots att det blivit lite svårare så går det fortfarande att hitta domäner man kan sälja och på så vis tjäna pengar. Man kan jämför domännamn med tomtmark – ett domän utan innehåll kan betraktas som en tomt utan hus. De bästa tomtmarkerna är vanligtvis redan uppköpta och samma sak gäller domäner.

Jordens landområden är begränsade och därför finns det inte hur mycket mark som helst att bebygga, men på internet finns det inga begränsningar. Varje dag registreras många tusen nya domäner och nästan lika många blir lediga att köpa. Är man lite påhittig så kan man hitta riktigt bra domännamn.

För att tjäna pengar på domäner gäller det att hänga med

Tjäna pengar på domäner när de inte användsVad som är ett bra eller dåligt domän är förstås omöjligt att svara på. Det gäller att helt enkelt följa med i utvecklingen och hålla sig uppdaterad om vad som är populärt. Skaffa dig koll på det senaste borta i öst och registrera ett .SE domän. Det tar ju som bekant ofta ett tag innan nya populära prylar når oss i Europa.

Genom att redan köpa och förbereda ett domän som avser försäljning av en ny pryl som ännu inte nått hit så har man skaffat sig ett försprång. Blir det en populär pryl så kan man räkna med många sökningar på prylens namn.

Det behöver förstås inte bara vara prylar, det kan också vara ett nytt begrepp eller en ny uppfinning. Man kan ligga steget före genom att analysera Google-sökningar. De ger en bra inblick i utvecklingen.

Korta domännamn som är lätta att komma ihåg brukar vara mer värdefulla. Många av de domäner som gått under klubban för mest pengar har bara bestått av några få bokstäver och siffror.

Ska man sälja domännamnet inom Sverige så är det att rekommendera att man registrerar ett .SE-domän. Andra ändelser som .biz eller .me kan vara svårare att sälja. Ändelsen .NU kom för ett par år sedan och passar bra in i vårt språk, exempelvis middagstips.nu med flera.

Tjäna pengar på domäner när de är parkerade

Får man inte sålt sitt domän så fort som man tänkt sig så går det att tjäna pengar på det ändå. Genom att parkera domänet kan man tjäna pengar på annonsintäkter. Man kan förstås också öka värdet genom att förse domänet med en blogg eller hemsida som man bygger upp. Det säljs för övrigt en hel del färdiga sidor med.

Många använder sig av tjänsten Sedo när de ska sälja eller köpa domän. Sedo fungerar som en auktionssajt och här kan man få en överblick över hur prisbilden ser ut. Hos Sedo kan man också parkera sina domän om man vill vänta in rätt tillfälle att sälja.