Tjäna Pengar Youtube

Att tjäna pengar på Youtube blev populärt för några år sen då namn som PewDiePie dök upp. Idag är det många som ger sig in i branschen och lyckas riktigt bra, men också de som helt missuppfattat det hela.De flesta använder Youtube som underhållning, man kollar på musikvideos eller klipp på roliga djur. Det finns också de som lever fullt ut på att tjäna pengar på Youtube. Fenomenet ”Youtubers” har blivit enormt stort. Det finns en hel rad med svenska ungdomar som drar in tiotusentals kronor varje månad via sina filmklipp.

Eftersom Youtube har besökare i alla åldrar så behöver man inte vara ung för att lyckas idag. Det finns fler exempel på män och kvinnor i övre medelåldern som har tusentals följare och tjäna bra med pengar på reklamintäkter.

För att tjäna pengar på Youtube krävs det följare

Tjäna pengar på YoutubeVad gör då alla dessa människor som är så intressant? Ja, en del spelar instrument och andra lagar mat, det behöver inte vara så märkvärdigt alls. Oavsett vad man gör i sina klipp så är grunden till framgång ett stort antal följare.

Ju fler som följer dina Youtube-klipp desto större är chansen att tjäna pengar på den reklam som visas. Det är just vad det handlar om – reklam.

De flesta av oss har suttit och kikat på Youtube-klipp och förbannat oss över den oerhört långa och irriterande reklamsnutten som visas i ett inledande skede. Det är via den här reklamen som andra samtidigt tjänar pengar.

För att tjäna pengar på Youtube videos eller klipp måste man först ansluta till Youtubes partnerprogram. Det gör man via ikonen Studio längst upp till höger i menyn. Här väljer man sen Status och funktioner och sedan Aktivera för den kanal man vill ansluta.

Det är i annonserna som pengarna gömmer sig

Innan man kan tjäna pengar måste man koppla samman sitt Youtube-konto med sitt Google Adsense-konto, det är via det sistnämnda man hämtar reklamen. Då man klarat av dessa steg ska man se till att videon man vill visa reklam i uppfyller kriterierna för intäktsgenerering.Det finns flera olika annonsformat att välja mellan, här får man testa sig fram vilket av dem som fungerar bäst. Tänk på att vara lite försiktig med reklamen, de flesta som tittar är inte speciellt intresserade av massa reklaminslag.

Man behöver alltså inte vara en ung dataspelare för att lyckas på Youtube. Besitter du någon egenskap som folk skulle vilja se så kan du skapa filmklipp och tjäna pengar på dessa redan idag.