Jobba som Affiliate

Att jobba som affiliate innebär stor frihet men samtidigt mycket arbete. Det gäller att jaga nya potentiella kunder varje dag och konkurrensen är stor. Hur börjar man då jobba som affiliate?Förutsatt att man har en blogg eller hemsida kan man komma igång på ett par minuter. Därefter börjar arbetet som kräver mycket tid och engagemang.

Ett enkelt sätt att starta upp sin verksamhet är att ansluta sin sida till ett annonsnätverk. Här väljer man en eller flera annonsörer (butiker och företag) vars produkter eller tjänster man vill marknadsföra och hämtar sen reklammaterial för dessa.

Att jobba som affiliate hos Adrecord

Jobba som affiliate hos AdrecordAdrecord är ett annonsnätverk som är lätthanterligt för såväl inbitna affiliates och nybörjare. Här finns en stor mängd annonsörer att marknadsföra. Det finns inga dolda kostnader med att ansluta till ett annonsnätverk, det är helt gratis.

Adrecord har en mängd fördelar och en av dessa benämns Clean links. När man hämtar reklammaterial i form av textlänkar i vanliga fall så visas en lång länk då besökaren håller muspekaren över länken, många drar sig för att trycka på länken i det här fallet.

Med hjälp av Clean links kan man visa adressen som går direkt till annonsören och ändå få provision på eventuella köp. Det sker med hjälp av ett litet script som man placerar på sin hemsida eller blogg.

Börja med att fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret hos Adrecord. När du väl är godkänd kan du ansöka till de annonsörer du vill arbeta med. Du får också tillgång till ett stort reklamutbud med både text- och bildlänkar.

Det dras skatt och avgifter automatiskt på de pengar du tjänar via Adrecord, det här är alltså ingenting du behöver fördjupa dig i. Utbetalningen sker en gång i månaden och pengarna sätts in på det bankkonto du anger vid registreringen.

Här finns också en mängd guider som visar precis hur man går tillväga för att skapa länkar och ansöka till annonsörer. Som ny inom marknadsföring på internet finns det förstås en mängd frågor som kräver svar.

Cookie-tider och djuplänkning

En del annonsörer har en cookie-tid som sträcker sig upp till 60 dagar. Det innebär att om någon av dina besökare inte köper något första gången de besöker annonsören via din länk så kan du ändå tjäna pengar de närmsta två månaderna. Skulle besökaren vid ett senare tillfälle besöka butiken igen och köpa någon produkt (inom 60 dagar) så får du din provision.

Hos Adrecord finns det också möjlighet att djuplänka direkt till en produkt. Skriver du en recension om en klänning så kan du länka direkt till klänningen hos annonsören. Besökaren som klickar sig vidare via din länk hamnar på undersidan där klänningen säljs.

Viktigt att sätta upp delmål under tidens gång

Sätt upp som mål redan från början att bygga en informativ sida som tillför dina besökare ett värde. Det går utmärkt bra att nischa sig inom ett område för att reducera konkurrens. Du kan skapa en sida som bara inriktar sig mot t.ex klänningar av alla möjliga slag.

I stort sett alla som lever av inkomster från internet har arbetat under flera års tid. Var inställd på att det tar tid att nå framgång när man ska jobba som affiliate. Var kreativ och tänk utanför ramarna. Det som fungerar idag kanske inte alls fungerar om ett par år.Fokusera på ditt projekt och använd tiden rätt, det är lätt att glida in på andra intressen. Avsett ett par timmar om dagen till att bygga upp din sida med relevant information om det du ämnar arbeta inom.

De som arbetar på heltid idag med sina sajter eller bloggar tjänar tusentals kronor i månaden om inte mer. Du KAN nå dit och det är bara du själv som sätter gränserna.