Jobba Hemifrån

Att jobba hemifrån är en dröm för många och en verklighet för andra. Det finns tusentals människor bara i Sverige som arbetar hemifrån. Fördelen med det här upplägget är att ”hemma” kan egentligen vara precis vart som helst i världen så länge det finns en hyfsat god internetuppkoppling.Beroende på vad man besitter för kunskaper så finns det en mängd uppdrag som inte kräver att man sitter på ett kontor och utför dem. Många frilansar som skribenter eller säljare. Listan över tillgängliga tjänster kan göras lång.

Jobba hemifrån som skribent

I takt med att internet fylls med allt fler bloggar och hemsidor så har uppdragen inom content writing ökat enormt. En hemsida kräver numera relativt mycket information för att Google ska klassa den som värdefull. Då tiden saknas så anlitar många bloggare och webmasters skribenter som tjänar pengar på att skriva.

Att jobba hemifrån har både sin för- och nackdelar, det är en helt annan fritid men samtidigt också ett helt nytt ansvar. Det finns inte längre någon chef som bestämmer vad som ska bli gjort. Du är din egen chef.

Det krävs också en stor portion disciplin då det är lätt att sväva iväg och bli sittandes framför Facebook i timmar. Man får sätta upp tydliga mål och avsätta en viss tid av dagen för arbetet hemifrån, precis som ett helt vanligt arbete.

Många som börjar jobba hemifrån startar eget ganska snabbt, att registrera F-skattsedel tar inte heller speciellt lång tid. Ett alternativ är att man istället skaffar en FA-skattsedel som innebär att man både kan driva eget och arbeta som anställd.

Vad finns det då för tjänster man kan arbeta med hemifrån?

Jobba hemifrån som skribentJa, som beskrivet ovan så är content writer (skribent) en av dessa, det kryllar av uppdrag inom den här nischen. Är man duktig på språk så kan översättare vara ett alternativ, även här finns det gott om arbete. Hemsidor ska översättas från engelska till svenska eller från japanska till norska, det finns massor av varianter.

En sökning på någon av de större platsbankerna resulterar i hundratals annonser inom allt möjligt. Här erbjuds tjänster som mötesbokare och marknadsundersökare. Det finns också en uppsjö av sälj-jobb som kan utföras från hemmet eller på annan ort.

Frilansjobb finns det som sagt gott om. Gör en sökning på Google på t.ex freelancer så får du upp mängder av tjänster och uppdrag.

Det är allt fler som börjar jobba hemifrån och synen på den traditionella arbetsplatsen börjar förändras. Vi blir mer digitaliserade för varje år som går vilket innebär att vissa yrken på sikt kanske försvinner. Samtidigt tillkommer det nya, precis som beskrivet här.Har man en etablerad hemsida eller blogg så finns det på den här sidan massor av tips om hur man kan förvandla internet till en inkomstkälla. Här hittar du inga ”blir-rik-snabbt-bluffar”, informationen här är istället inriktad mot beprövade metoder. Se också Startklar – 99 sätt att tjäna pengar på.

Precis som beskrivet på många av sidorna så sker ingenting över en natt, allting tar tid. Man sår ett frö och låter det växa, samtidigt som man ser till att vattna med jämna mellanrum. Oavsett vad som skrivs på hemsidor och bloggar idag så finns det INGET sätt som gör en rik över en natt.

Om så vore fallet så skulle väl ingen sprida ut den kunskapen på internet och låta andra ta del av den?