Nischad Blogg

En nischad blogg inom något speciellt område innebär mindre konkurrens. Det ökar också möjligheterna att tjäna pengar på bloggen. Allt för många satsar på breda områden som mode och smink. Det är nästintill dömt att misslyckas. Eftersom det finns så oerhört många bloggar idag så kan det vara svårt att slå sig fram om man vill tjäna pengar. Ett alternativ kan då vara att man skapar en nischad blogg. Har man ett intresse som är lite utöver det vanliga så har man kommit en bra bit på vägen.

Vi är ju alla olika vi människor och vi intresserar oss för olika saker. Oavsett intresse så kan man räkna med att det finns en mängd andra på internet som delar just det intresset.

En nischad blogg inom svampplockning kan vara en idé

Nischad blogg inom svamparTa ett enkelt exempel som svampplockning, hur många är det inte som vid höstkanten ger sig ut i skogarna? Förmodligen slår Google-sökningarna i taket vid den här tiden på ord som ”farliga svampar”, ”flugsvamp” och ”trattkantareller”.

Har man svampplockning som intresse så finns det goda möjligheter att tjäna pengar. Det gör man då genom att starta en blogg eller hemsida som behandlar det här ämnet.

Via de olika affiliatenätverken kan man ansluta sig till företag som Adlibris och Bokus och därigenom djuplänka till böcker om svampar eller kanske kokböcker. Här kan man också hitta butiker som säljer kläder som lämpar sig för skogsvandringar och länka till dessa via sina partnerlänkar . Möjligheterna är helt enkelt oändliga och det är bara en själv som sätter gränser.

Med hjälp av funktionen djuplänkning kan man länka till vilken produkt som helst hos den butik man vill marknadsföra. Tänk på att länkar i en text fungerar mycket bättre än bildlänkar.

Flera fördelar med en nischad blogg

Fördelen med att nischa sig är att man kan bygga upp en trogen läsarskara. Om man håller en bra relation med sina läsare så är det stor chans att de också följer med en in i nästa projekt. Kanske blir det en sida inom kläder och mode som är en stor och populär gren? En annan fördel med en nischad blogg är att det annonsmaterial man har på sidan ger ett bättre resultat. Om folk söker efter just tips på svampböcker och du kan ge dem det så behöver de inte leta vidare.

Vill man ge sig in i ”tjäna-pengar-på-nätet-branschen” så är det en klar fördel att man sätter upp sin hemsida eller blogg på ett eget domän. På så vis kan man kontrollera innehållet på sidan på ett helt annat sätt. Det finns dock alternativ som fungerar i stort sett lika bra.