Fler besökare till bloggen

Att få fler besökare till bloggen är inte det lättaste. Precis som med allt annat så tar det tid att få läsare. Det krävs hårt arbete för att lyckas.

Du har precis startat en egen blogg och ska nu inleda jakten på fler besökare. Ganska snabbt inser du nu att det inte är helt lätt, det är det inte heller. De stora bloggarna har många tusentals besökare om dagen, men så har de också arbetat upp bloggen under flera års tid.

Det finns tusentals bloggar på nätet bara i Sverige och alla bloggare är ständigt på jakt efter fler läsare, redan här inser man att det är en kamp. Samtidigt är det långt ifrån en omöjlig kamp, det finns flera taktiker att använda sig av.

Använd Facebook och andra sociala medier

Fler besökare till bloggen med FacebookFacebook är förstås ett alternativ för att få fler besökare till bloggen, en liten gilla-knapp under varje inlägg kan göra underverk. Man kan ta det hela ett steg till och sätta upp en egen Facebooksida där man postar sina blogginlägg, eller så använder man sig av tillägg som automatisk postar inläggen.

När du väl har fått igång din Facebooksida kan du kommentera andra sidor via den. Välj ut ett par andra stora Facebooksidor inom samma nisch och skriv innehållsrika kommentarer. Se till att göra det på ett schysst vis och spamma inte.

Att gästblogga kan ge fler besökare till bloggen

Att gästblogga hos andra bloggar inom samma nisch som din egen kan också ge en boost. Skriv om något unikt som inte finns att hitta hos andra bloggar. Gästbloggar du hos flera andra bloggar så variera innehållet i varje inlägg.

Uppdatera bloggen med intressant information med jämna mellanrum. Du kommer nå ut till nya människor varje gång du skriver nya inlägg. Men se till att inläggen har innehåll av värde och som tillför besökarna någonting.Har man inte tid att uppdatera flera gånger i veckan så kan man förbereda nya inlägg som schemaläggs. WordPress har den funktionen. Man kan förbereda veckans inlägg på helgen, schemalägga dessa under veckans dagar så har man veckan fri sen för andra aktiviteter.

Kan reklamblad ge fler besökare till bloggen?

Alla som surfar på nätet har ju också ett liv i den riktiga världen, marknadsför din blogg genom offline-reklam. Att trycka upp reklamblad är inte speciellt dyrt och dessa kan man sen placera på strategiska platser som i mataffärer eller på kommunala transportmedel.

Fler tips följer.. och fler tips finns att tillgå här.

Lämna en kommentar

15 + tjugo =