Låna Pengar

Att låna pengar är vi alla i behov av då och då. Lönen kanske inte blev tillräckligt hög under månaden och man behöver hjälp med hyran. En del lånar pengar pengar till olika investeringar.När sms-lånen lanserades för ett par år sedan blev de snabbt populära, folk lånade hejvilt till alla möjliga utgifter. Tyvärr resulterade det hela i att många försatte sig i en trång sits. De små lånen växte sig snabbt större eftersom räntan var såpass hög.

Under flera års tid har det kommit alarmerande rapporter om individer som har lånat för mycket pengar och inte klarar av att betala lånen. Glädjande nyheter kom dock i början av året då studier visade att skuldberget för unga mellan 18-25 nu minskar.

Varför lånar vi pengar då? Ja, nästan alla människor lånar pengar vid något skede i livet. De som pluggar har ofta studielån och de som ska köpa bostad behöver låna pengar för att köpa bostaden. I stort alla är någon gång i livet i behov av ett lån.

Att låna med betalningsanmärkning är ingen bra idé

Låna pengar på internetDe nya snabblånen som har lanserats, där människor med betalningsanmärkning har möjlighet att låna pengar, har fått lite dålig klang av någon anledning. Man ska helt enkelt klara av sina utgifter utan att behöva använda sig av den här typen av lån.

I en perfekt värld stämmer säkert det med, men alla de som inte får ett lån på banken då? Eller de som av olika anledningar fått betalningsanmärkningar? Ska dessa människorna inte få en möjlighet att låna pengar?

Man vet aldrig vad som händer i livet, det kan dyka upp stunder då man behöver pengar snabbt och inte har tid att med att skicka låneansökningar eller sitta på långa möten med bankpersonal. En möjlighet att låna 3000 kronor och få pengarna i samma stund är det många som nappar på.

Kan man låna pengar av nära och kära?

Många som ansöker om snabblån är vanliga arbetande människor utan betalningsanmärkningar. Man kanske har det lite tufft en månad under året och är i behov av 5000 kronor för att klara utgifterna. Har man då inga vänner eller familjemedlemmar som kan ställa upp så är ett snabblån ett alternativ.

Naturligtvis tjänar snabblån-företagen multum på höga räntor kombinerat med låga amorteringskrav. Tack vare sina låga, krav jämfört med storbankerna, så är det många människor som vänder sig hit då de behöver snabba pengar.Överväger man att ta ett snabblån så ska man vara medveten om att räntan är betydligt högre jämfört med ett vanligt banklån. Det är smidigt att få pengarna rätt i handen på studs men se till att betala tillbaka lånet fortast möjligt!

Ur ett rent ekonomiskt perspektiv så är det betydligt bättre om man kan låna pengar av vänner istället för att ansöka om ett snabblån. Då är lånesumman förhoppningsvis fri från räntekostnader.