Driv en egen webbshop med Datafeedr

Datafeedr är ett otroligt smidigt redskap för dig som vill driva en egen webshop. Systemet samarbetar med en mängd affiliatenätverk och det finns miljoner produkter att hämta. Det är många som drömmer om att driva sig egen butik på nätet. Med dagens teknik är det inte speciellt svårt då det finns många färdiga koncept. Vad man dock bör vara medveten om är att det tillkommer mycket arbete med att bygga upp butiken med produkter och marknadsföra den.

Det krävs betalsystem för att kunna ta betalt och avtal med fraktbolag för att skicka varorna till kunden. Man ska dessutom lagerhålla de produkter man säljer. Har man ett stort utbud av olika produkter kanske det tillkommer kostnader för lagerplats.

Trots allt arbete och alla kostnader så finns det ju bevisligen många som lyckas slå sig fram med webbutiker. Framgång leder ofta till utveckling, man kanske öppnar en ny butik inom ett annat område eller bygger vidare på den första med nya produktkategorier.

Med dropshipping slipper man många problem

Dropshipping är ett alternativ om man inte själv har möjlighet att lagerhålla produkter. Med det här konceptet fungerar man som mellanhand åt grossister. Precis som med en vanlig webbutik tar man emot beställningar, men dessa skickas istället till grossisten.

Den beställda varan packas och fraktas till slutkund utan att passera dig på vägen. Ersättningen som utgår till en själv är mellanskillnaden mellan inköpspris och pris till slutkund.

Det finns också ett alternativ som innebär att man varken kommer i kontakt med produkterna man förmedlar, eller behöver tampas med fraktsedlar och trasiga försändelser. Det här alternativet ger full frihet och man behöver egentligen bara se till att driva trafik till sidan.

Datafeedr tar det hela ett steg längre

Datafeedr arbetar helt automatisktMed hjälp av ett program som heter Datafeedr kan man sätta upp en hel webbshop med tusentals produkter på nolltid. Systemet arbetar automatiskt med att förse butiken med nya produkter och samtidigt rensa bort utgående.

Datafeedr är helt magiskt och har massor av funktioner. Det finns egentligen ingen gräns för vad man kan åstadkomma. Det finns möjlighet att hämta produkter från alla de butiker och företag som är anslutna till de stora svenska annonsnätverken. Ett exempel på en sajt som är uppbyggd med WordPress och Datafeedr är Runt Bord, som du ser inkluderar Datafeedr en sökfunktion som låter besökaren hitta precis vad han eller hon är ute efter.

Det finns en mängd guider att ta del av som förklarar i detalj hur man går tillväga för att sätta upp sin butik och lägga in produkter, när man väl förstår hur systemet fungerar kan man öppna upp fler butiker med nya produkter.

Läs mer om hur systemet fungerar här